III Campionat Mundial d’Scrabble

Granollers, 23 de maig del 2009

  • PÀGINES

  • JA TENIM CAMPIÓ

    El campió del III Mundial d'Scrabble en català ha estat en Joan Ramon Manchado. Segon ha quedat en Miquel Sesé i tercer en Màrius Serra.
  • CLASSIFICACIONS DEL MUNDIAL

    Ja podeu consultar a la pàgina RESULTATS, la classificació final, el desenvolupament de totes les partides i el resum de la partida final.

REGLAMENT

MODALITAT DE PARTIDA

Totes les partides seran en la modalitat d’scrabble clàssic, d’un contra un. En cada partida el que comptarà serà la victòria, encara que només sigui per un punt. Un empat valdrà com a mitja victòria.

FASE DE QUALIFICACIÓ

Cada seu organitzarà la seva pròpia fase de qualificació. Obriu cadascuna de les pàgines de cada seu per veure el sistema.

També es qualificaran per a la fase final els 8 millors jugadors de la UF segons l’últim BARRUF publicat (abril-2009).

Si algun dels classificats d’un torneig qualificatori fos baixa per a la final el següent jugador classificat del torneig el substituirà. En cas d’incidències  no previstes el COCMSC (Comitè organitzador del Campionat Mundial d’scrabble en català) deliberarà de forma inapel·lable.

FASE FINAL

Els jugadors/es jugaran 6 rondes en sistema suís. En finalitzar les 6 rondes els jugadors/es amb major nombre de victòries accediran a la gran final.
En cas de produir-se empats a victòries en les places que donen accés a la final es jugarà una pròrroga ràpida de desempat consistent en una partida duplicada a quatre tirades. Si després de les quatre tirades persisteix l’empat entre algun jugador/a es seguirà la duplicada fins la primera jugada en que algú obtingui més punts que els contraris/es.
El guanyador/a de la final es proclamarà Campió/na del III Campionat Mundial d’scrabble en català 2009.

SISTEMA DE COMPETICIÓ SUÍS

Per fer els aparellaments de les partides, en les diferents rondes, es tindran en compte els següents criteris:
a) dos jugadors/es no s’enfrontaran entre ells més d’un cop.
b) la diferència de victòries entre els dos jugadors/es ha de ser mínima.
c) si el total dels jugadors/es és senar l’últim classificat rebrà un punt i no jugarà.
L’ordre inicial de sorteig dels jugadors/es s’establirà mitjançant el seu últim BARRUF publicat. Els participants debutants, sense BARRUF, s’ordenaran en funció de les victòries i diferencial en la fase de qualificació.
En general es seguiran les normes del sistema suís establertes internacionalment i implementades en el programari recomanat per l’AJS (Swiss Perfect).
El primer criteri de desempat en la classificació serà el diferencial de punts a favor, el segon l’acumulació dels punts de cada ronda, el tercer el criteri Bucholz  i el quart l’ordre inicial.

PARAULES ACCEPTADES I DICCIONARI ARBITRAL

El III Campionat Mundial s’acull a les Normes i Reglaments dels Campionats UF (NRCUF) amb les opcions i interpretacions que es recullen tot seguit:

– Seran vàlides les paraules normatives previstes als apartats 25 i 26 a), b) i c) de les NRCUF. Així s’admetran els mots referenciats en el Diccionari Oficial de l’Scrabble en Català (DOSC) exceptuant-ne els mots no normatius, que apareixen amb la indicació [a] o [r].

– Les flexions admeses seran les que indica el DOSC i les conjugacions verbals admeses les de tots els Àmbits.

DISPOSICIONS ESPECIALS

El temps per tirada serà de dos minuts.

COMITÈ ARBITRAL

El comitè arbitral estarà format per dues persones en la fase qualificatìria i per tres persones en la fase final, la seva decisió serà inapel·lable. En el cas que alguna decisió afecti algun component del trio arbitral aquest serà substituït temporalment per un membre de l’organització.

BARRUF

Els resultats de les partides dels participants en el III Campionat Mundial d’scrabble en català 2009 seran inclosos en el rànquing mundial de jugadors d’scrabble en català, BARRUF, el Barem Amitjanat de Resultats Retrospectius de la Unió Faristolaire.

 
A %d bloguers els agrada això: